×
Hakkımızda

OLİMPOS KÖYEVİ NE ZAMAN VE NASIL KURULDU, NELER OLDU?

Olympos Köyevi 2000 Yılı’nın Mayıs ayında İbrahim Pehlivan ve eşi Gülüstan Pehlivantarafından kuruldu. Kurulduğunda küçük ve samimi olan Köyevi gün geçtikçe evirildi ve şimdiki halini aldı. Açıldığı andan itibaren ne eski samimiyetinden bir şey kaybetti ne de yenilenmeye karşı çıktı. (Hala samimi ve küçük, ama gün geçtikçe havuz ve yeni odalar gibi yapılanmalarla gelişti, bitkiler ve çocuklarla büyüyüp güzelleşti Köyevi.Zamanla Pehlivan ailesinin çocukları olan Özgün ve Ezgi kardeşlerin işe el atması ve kendi yorumlarını katmasıyla da kendi kendiliğinden oluşan bir tarz yaratılmış oldu Olympos Köyevi’nde.

#
#

OLİMPOS KÖYEVİ’NDE YAPILACAK BİR TATİLE NASIL YAKLAŞMAK GEREKİR?

Öncelikle buranın klasikleşmiş tatil anlayışının hüküm sürdüğü bir yer olmadığını söylemek isteriz. Olimpos zaten doğal dokusu ve alternatif turizmi benimseyen geçmişinden kaynaklı olarak farklı bir tatil anlayışının merkezi haline gelmiştir.
Nasıl bir farklılık bu derseniz açıklayabildiğim kadarıyla deneyeyim: Öncelikle buraya geldiğiniz andan itibaren sadece rahat olun diyebiliriz. Hani nasıl diyelim, bize istediğinizi sorabilir, Köyevi’nde çalışan herkesle arkadaş olabilir, dilediğiniz herkesle dostça ilişkiler kurabilirsiniz, geldiğiniz an hani böyle yıllardır burdaymış gibi davranabilirsiniz :)
Sonuçta bizler de buraya yıllardır gelen dostlarımız gibi burada olmaktan mutluyuz. Biz bu mutluluğumuzu paylaşırken siz de tüm Köyevi halkıyla kaynaşarak, dilerseniz tek başınıza bir köşede kitap okuyarak ya da sevgilinizle baş başa olarak, yani burada nasıl isterseniz o şekilde mutlu olabilirsiniz.
Bunun dışında yapacağınız aktiviteler için yukarıdaki menüden aktiviteler bölümüne bakabilirsiniz…
Bu arada İbrahim Hoca size bir iki laf atarsa onunla sohbete devam edin derim :).

OLİMPOS KÖYEVİ’NİN MİMARİ YAPISI NASILDIR?

Olimpos Köyevi: Antik Yunan ve otantik Anadolu mimarisinin bir sentezini yansıtır. Taş ve ahşap işçiliğini buluşturan bu sentezin
yaratıcıları ressam olan İbrahim Hoca ve eşi Gülüstan Hanım’dır. Olimpos Köyevi’nin bir adet Amasya evi tarzında yapılmış ana binası,
binanın içinde bulunan taş salonu, ana binadan bağımsız bahçeye bakan bungalow odaları, iki katlı havuzbaşı taş evi ve orijinalinden dönüştürülmüş ambarlarının her birinin kendine has bir üslubu vardır.

Köyevinin bahçesi: Antik dönemin izlerini yansıtan taş kemerler, ahşaptan yapılmış minderli köşkler ve sık asmaların gölgeleriyle
üzerlerini örttüğü yemek masaları bahçenin ana unsurlarını oluşturur. Bunların dışında ytong ve ahşaptan heykeller, bir adet yüzme
havuzu, ağaçlar, çimler ve ışıklandırmalar; kısacası bolca rahat ve doğal estetik bahçemizi bezeyen diğer etmenlerdir.

#
#

HERŞEYİ SORUN:

Ne merak ediyorsanız sorun. Köyevi ailesinden herhangi birisine danışıp bilgi almaya çalışın. Hatta buraya gelmeden önce de kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda merak ettiklerinizin cevabını bilerek gelirseniz burada daha rahat edersiniz.

Sanki evinizde gibi hissedin:

Evinizdeki gibi davranmaktan ve hissetmekten çekinmeyin ki bu bizi de rahatlatır sizi de…